Topografik Sanat Hareketini Oluşturuyor



Kolektif çalışan aklı, bedeni ve düşleri önemseyen, işbirliğinin her türlü gelişimi iteleyen bir güç olduğunu  savunan Phi-a Sanat Araştırmaları Topluluğu 2020 yılında çalışmalarına başladı. Henüz bir bedeni olmayan Phi-a, aklını yayımladığı Manifesto ile tarihin akışına dahil etmiştir. Bu Topluluğun üyeleri doğadan soyutlanan bir yaşam, doğadan soyutlanan bir sanat, doğadan soyutlanan insan ve soyutlanan insanlığa son vermenin doğaya yaraşır bir form olduğunu savunuyor.

Phi-a Sanat Araştırmaları Topluluğu yaşamı, insanı, doğayı, canlıları ve sanatı sömürmeyen, doğa ile uyum içinde kendi doğasını keşfeden ve yaşayan bir sanat ve bir yaşam formu arayışının kaşiflerine kapılarını açıyor. Phi-a, bu doğrultuda yayımladığı manifesto ile bu akıl ve düş birliğini benimseyen ve bu araştırmaların içinde yer almak isteyenler ile birlikte gelişecek olan bir kolektif.

  

Bu düşünceler ile Phi-a üyelerinden Boze yeni Topografik Sanat hareketini başlatmış ve doğa ile bütünleşen topografik yerleştirmeler yapmıştır.

Eserlerin satış amaçlı teşhir edildiği ‘Sanat Galerileri’ni markete benzeten ve bu bakışı red eden Phi-a, doğadan aldığını kavramsallaştırarak yeniden doğaya katmak düşüncesinden hareketle bu tür eserlerin doğada sergilenmesinin eserlerin doğasına uygun olduğunu savunur.

  

Bu düşünceler doğrultusunda üretilen eserler sadece üretildiği doğasında sergilenecektir. Ziyaret etmek isteyenler ise bu çalışmaları ancak doğadaki yerlerinde görebilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir